Un agent dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Puigcerdà, Joan Carazo Saumell, de 44 anys d'edat, va morir ahir a la matinada en un accident de trànsit a Fontanals de Cerdanya. La víctima, que feia més de vint anys que treballava al cos policial català, feia vida actualment entre Puigcerdà i Olesa de Montserrat.

Els fets, segons van explicar fonts policials, van tenir lloc poc després de les 5 de la matinada, al punt quilomètric 9,5 de la carretera C-162, que uneix Puigcerdà i l'eix del Llobregat (C-6). La víctima, que estava fora de servei, conduïa el seu turisme particular quan, per causes que es desconeixen, va envair el carril contrari de la calçada i va xocar frontalment contra un camió de gran tonatge. Tot i que la causa de l'accident encara s'ha de determinar, fonts de la investigació apuntaven ahir la possibilitat que el conductor s'hagués pogut distreure o adormir.

En un primer moment, l'agent dels Mossos d'Esquadra va salvar la vida, tot i que va resultar ferit de caràcter molt greu. Després de ser atès al lloc dels fets, va ser traslladat a l'hospital de Puigcerdà, on finalment va morir. El seu cadàver va ser traslladat als dipòsits judicials de la capital de la Cerdanya, on avui al matí és previst que se li faci l'autòpsia. Ahir es desconeixia quan i on es farà la cerimònia de comiat. Per la seva banda, la conductora del camió, de 33 anys d'edat i veïna de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona), va resultar ferida de caràcter lleu.

Com a conseqüència de l'accident, el turisme de la víctima va quedar convertit en ferralla, mentre que la cabina del camió també va tenir seriosos desperfectes. Set dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar per rescatar les víctimes, retirar els vehicles i netejar la calçada.

Fins que no van ser retirats els dos vehicles, la via va quedar tallada en tots dos sentits de la marxa fins a les vuit del matí, segons fonts dels Mossos d'Esquadra. Mentrestant, es va establir un pas alternatiu per Queixans, segons les mateixes fonts.

La tràgica notícia va provocar ahir una forta commoció al cos dels Mossos d'Esquadra, ja que la víctima feia més de vint anys que hi treballava i, per tant, era molt conegut pels seus companys. De fet, ell va formar part de les primeres promocions de Mossos d'Esquadra sorgides de l'Escola de Policia de Catalunya. Després de passar per diferents departaments, Joan Carazo va treballar durant quinze anys al cos d'antiavalots dels Mossos, on va adquirir la seva projecció. Carazo era conegut per tenir un físic important, ja que es dedicava al culturisme. De fet, havia guanyat més d'un campionat d'aquesta modalitat esportiva.

Després de passar una llarga etapa al cos d'antiavalots, va passar un concurs de trasllat i va ser destinat a la comissaria de Puigcerdà, on feia un any que havia arribat. Tot i que aquests dies no estava de servei, en el moment dels fets provenia precisament de la comissaria ceretana. Actualment, Joan Carazo vivia a cavall entre Puigcerdà i Olesa de Montserrat. Al Baix Llobregat Nord, precisament, hi viu una bona part de la família.