Els Agents Rurals han localitzat un pitó en una perruqueria del barri de Sants de Barcelona, d'1'3 quilos de pes i metre i mig de llargada. Això passa justament la mateixa setmana que els agents també han recollit un llangardaix barbut als afores de Sant Feliu de Codines i una serp rei de Sonora en un àtic de Badalona. Els agents rurals estan investigant la procedència d'aquests animals i denunciaran els propietaris si comproven que es van escapar perquè no complien les mesures de seguretat necessàries per mantenir-los en captivitat.

La localització d'animals exòtics continua a l'alça. Només aquesta setmana, els Agents Rurals n'han trobat tres que s'havien escapat dels seus domicilis habituals. El més perillós és la serp pitó reticulada apareguda en una perruqueria del carrer Tenor Massini, a Barcelona, d'1'3 quilos de pes i metre i mig de llargada.

L'avís es va rebre dimecres a la tarda i va ser capturada pels agents cap a les 19.30 h, en el motor d'una nevera, on s'havia instal·lat després d'entrar a l'establiment pel pati de llums. L'animal es va traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Dilluns, els agents també van capturar d'un terrat d'un àtic de Badalona una serp rei de Sonora, que és una espècie molt comuna entre els col·leccionistes d'aquest tipus de rèptils. També a Sant Feliu de Codines es va localitzar a principis de setmana un llangardaix barbut als afores del municipi, a l'entrada de l'estació depuradora d'aigües residuals.

Els agents rurals estan investigant la procedència d'aquests animals exòtics per saber si els seus propietaris els tenien legalment registrats. També comprovaran si vivien en bones condicions sanitàries i de seguretat per evitar-ne la fugida. En cas contrari, tramitaran les corresponents denúncies