La direcció de Carreteres de la Generalitat va iniciar ahir la primera fase dels treballs de millora del tram de l'eix del Llobregat sud (C-55) entre Manresa i Abrera, que és previst que durin fins al mes de desembre. L'objectiu de les actuacions és reduir l'alta sinistralitat d'aquesta carretera.

Una de les mesures és la instal·lació de senyals que recorden la velocitat màxima general de la via (90 km/h), fins ara inexistents en aquest tram de via (només hi havia senyals en aquells punts on la velocitat màxima és inferior als 90 km/h). Ahir, els treballs van començar a l'altura d'Abrera i és previst que els propers dies continuïn fins a Manresa (a la variant, la velocitat màxima és de 80 km/h, excepte al tram desdoblat, que és de 100 km/h).

És precisament a la variant de Manresa on s'han de realitzar properament les actuacions més importants, entre les quals la instal·lació d'una mitjana al punt negre del revolt de Sant Pau, i la reforma de l'accés a Manresa sud. També s'hi col·locarà un radar informatiu de velocitat, igual que a Monistrol. En el conjunt de la carretera, a més a més, es revisaran alguns trams d'avançament. El conjunt d'aquestes obres està pressupostat en 300.000 euros.