La Policia Local de Manresa s'ha adherit a una iniciativa solidària per entregar uniformes als policies de Gàmbia, que no disposen de peces de vestir adequades. D'aquesta manera, aquests dies nadalencs, els agents locals de Manresa dipositen en uns contenidors uniformes que ja no fan servir o que estan descatalogats, per ser enviats en aquest país africà.

I és que la policia de carrer de Gàmbia no disposa d'uniformes oficials, de manera que cada agent, per poder treballar amb unes condicions mínimes, es veu obligat a comprar roba vella als militars o a serigrafiar la seva roba de carrer.

La iniciativa ha sorgit de la International Police Association (IPA), que ha aconseguit que una bugaderia industrial renti les peces de roba, en retiri i destrueixi els escuts, repassi cremalleres i botons, i les posi en bosses individuals, per tal que puguin ser subministrades a cada agent. A Gàmbia, hi ha un contingent d'agents del cos de policia que organitzen el trasllat i repartiment de la roba.

que "la iniciativa ha estat bona i esperem omplir un parell de maleters de cotxe per portar-la al punt de recollida de Catalunya, a Valls". Afegeix que la idea, "a banda d'ajudar companys molt més desafavorits que nosaltres, permet aprofitar una roba que no es podia donar a Càritas i que normalment acabava a les deixalles".