L'exregidor i excap de llista de l'Alternativa-ERC de Sant Salvador de Guardiola, Xavier Alsina, continuava ahir amb un pronòstic greu a la UCI de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. El guardiolenc, de 41 anys, hi va ingressar dimecres al migdia amb diversos politraumatismes després de tenir un accident de trànsit, en xocar contra un martell d'excavadora que havia caigut d'un tràiler.

Fonts de l'hospital van explicar a aquest diari que la previsió és que Alsina estigui encara uns quants dies més en observació a la UCI del centre. La seva vida continuava fora de perill, tot i que les mateixes fonts van afegir que caldrà estar atents a la seva evolució per evitar qualsevol complicació.

L'accident, tal com va publicar ahir aquest diari, va tenir lloc en un revolt de l'eix sud del Llobregat (C-55), a Monistrol de Montserrat. Un camió góndola que circulava en sentit Barcelona va perdre una part de la seva mercaderia, concretament el martell perforador d'una excavadora, de 2.500 quilos de pes. Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per determinar per quin motiu l'eina es va desprendre de les seves subjeccions i, per tant, per saber si el conductor del camió va incórrer en una imprudència. Segons fonts policials, el martell era al damunt de la plataforma del camió, separat de l'excavadora, que també transportava el tràiler).

En la caiguda, el martell va xocar amb el cotxe d'Alsina, que anava en sentit Manresa, i, de rebot, dos vehicles més de darrere.