Una veïna de 36 anys d'edat de Sant Vicenç de Castellet, Amàlia Llovet Roca, va morir dimecres a la nit en ser atropellada a l'autovia A-2, a prop de Barcelona. La víctima va tenir la mala sort que el seu cotxe es va avariar al bell mig de la calçada i, quan va sortir del vehicle per senyalitzar el perill, va ser envestida per una furgoneta.

Llovet era molt coneguda a Sant Vicenç i també a Manresa, ja que havia exercit durant molts anys de monitora del gimnàs Gimbe. Actualment vivia amb la seva parella, el ciclista professional Jaume Rovira, natural de l'Estany.

Els tràgics fets van tenir lloc dimecres a les 11 de la nit, al quilòmetre 610 de la A-2, al terme municipal de Cornellà de Llobregat. Concretament, l'accident va passar poc després del nus del Llobregat (a les proximitats del nou estadi de l'Espanyol), en un tram de quatre carrils de la calçada en sentit Manresa. Segons van explicar fonts dels Mossos, la víctima conduïa un Nissan Micra i era l'única ocupant del vehicle.

En el moment dels fets, la santvicentina circulava pel tercer carril començant per la dreta de l'autovia. Per causes que ahir no van transcendir, el seu cotxe es va avariar i va quedar aturat al mig del carril, sense que la conductora pogués dur-lo fins al voral. Segons les mateixes fonts policials, la santvicentina va baixar del vehicle amb l'objectiu de senyalitzar el perill amb els llums i els triangles reglamentaris. Quan estava a la calçada, però, no va ser visualitzada a temps pel conductor d'una furgoneta Ford Transit, que la va atropellar mortalment. Els Mossos no tenien constància que la presència d'aquests dos vehicles a la calçada provoqués cap altre sinistre abans que hi arribessin els serveis d'emergències.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos, quatre dotacions dels Bombers i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El conductor de la furgoneta va haver de ser atès per una crisi nerviosa i va ser traslladat a l'hospital més proper, el de Sant Joan Despí.

El cadàver va ser traslladat als dipòsits judicial, i ahir al vespre s'estava pendent que se li fes l'autòpsia. No es coneixia, de moment, si hi haurà cerimònia de comiat.

Amàlia Llovet Roca havia treballat fins fa pocs mesos de monitora al gimnàs Gimbe de Manresa, on va estar durant quinze anys. A banda de ser monitora de la sala de fitness, havia donat classes de diverses activitats, com ara aeròbic, salsa i exercicis aquàtics. També era monitora puntual d'activitats a fora del centre. Responsables del Gimbe es mostraven ahir commoguts per la notícia i definien la seva excompanya com "una persona agradable i molt estimada per tothom".

Una germana de la víctima, molt vinculada a la seva població, és monitora del gimnàs municipal de Sant Vicenç i la seva mare treballa a l'Ajuntament. L'alcalde accidental, Joan Torres, va donar el condol a la família i va assegurar que "estem consternats per la mort d'una veïna que estava a la flor de la vida". Jordi Subirana, el president d'ERC de Sant Vicenç (Amàlia Llovet havia militat a les joventuts del partit fins que va complir els 35 anys), també va mostrar la seva condolença, com la Penya Blaugrana de Sant Vicenç.