La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, es recupera favorablement d'una caiguda de cavall que va tenir diu-menge passat en una pista forestal de Torà, entre la Segarra i el Solsonès. Terribas, que va perdre el coneixement a causa de l'accident, és previst que avui rebi l'alta de l'Hospital General de Catalunya, on va ser evacuada el mateix dia en un helicòpter del sistema d'emergències mèdiques (SEM), i on fins avui ha estat ingressada.

Els fets van tenir lloc diumenge als voltants de la 1 del migdia a la zona de la masia Comabella, en un camí rural entre Torà i Solsona, segons van confirmar ahir fonts del SEM a aquest diari. Mònica Terribas, que freqüenta habitualment aquesta zona de la Catalunya central, on té lligams familiars, passejava a cavall per aquest viarany. En un moment determinat, per causes que es desconeixen, va caure de l'animal, amb la mala fortuna que va impactar a terra amb el cap, cosa que li va fer perdre el coneixement una estona, segons van explicar les mateixes fonts.

En rebre l'avís, el SEM va enviar fins a la zona un helicòpter medicalitzat, ja que es tractava de la unitat avançada que tenia més a prop. També s'hi va desplaçar una ambulància bàsica, a banda d'una dotació dels Bombers, que va actuar com a suport. Segons les mateixes fonts, Terribas va recuperar el coneixement al mateix indret, tot i que manifestava una pèrdua de memòria, ja que no recordava els moments previs de l'accident.

L'helicòpter va traslladar la directora de TV3 a l'Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat del Vallès, on ha estat ingressada aquests dies. Fonts familiars van explicar ahir a aquest diari que la seva evolució ha estat favorable i que avui al matí és previst que rebi l'alta mèdica.

Mònica Terribas és directora de la televisió nacional de Catalunya des del maig del 2008. Anteriorment, havia conduït el programa informatiu nocturn La nit al dia, a TV3.