La circulació de trens entre Terrassa i Manresa (Bages) es restablirà diumenge que ve dia 20, després que una esllavissada provoqués un accident i la interrupció del servei que ara es cobreix amb autocars, segons que ha informat avui l'empresa.

Diumenge es restablirà el servei habitual en tren entre Terrassa i Manresa de les línies R4 -que uneix Sant Vicenç de Calders i Manresa per Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)- i R12 - entre Barcelona i Lleida per Manresa.

Renfe ha informat que tècnics de la companyia ferroviària i de l'administrador d'infraestructures Adif acabaran les reparacions durant la tarda o nit de dissabte que ve, i trens buits circularan pel tram afectat per comprovar la seguretat del trajecte.

Fins al restabliment de la circulació habitual diumenge que ve al matí, Renfe mantindrà el servei alternatiu per carretera entre Terrassa i Manresa amb més de quaranta autobusos, i s'ha reforçat el personal d'atenció al client a les estacions afectades amb trenta persones.

Un centenar de tècnics d'Adif i Renfe treballen en el restabliment de la normalitat en la via afectada, apartant les restes de l'esllavissada de roques i reparant el tren avariat, a més de la pròpia via i la catenària, que també van quedar afectades.

El succés es va produir cap a les 20,30 hores de dimecres quan un tren que havia sortit de Martorell i es dirigia a Manresa es va trobar amb una pedra de grans dimensions al mig de la via entre les estacions de Vacarisses-Torreblanca i Castellbell-Monistrol, possiblement a causa de les intenses pluges dels últims dies.