L'Audiència Provincial de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança pel regidor de Masquefa Juan José García Mora que va atropellar i agredir dos veïns del municipi, Jordi Isart i Xavier Manuel, per retirar una bandera espanyola de l'Ajuntament que ell mateix havia penjat sense autorització del consistori el passat 12 d'octubre. Arran de l'atropellament, una de les víctimes va ser ingressada a l'Hospital de Martorell amb una fractura greu múltiple a la cama i diverses contusions.

La resolució judicial s'ha emès en resposta al recurs d'apel·lació presentat pel Ministeri Fiscal el 16 d'octubre en contra de la llibertat provisional dictada pel regidor. García Mora s'enfronta a una doble imputació per intent d'homicidi. Es dóna la circumstància que García Mora ha estat detingut dues vegades per haver incomplert l'ordre d'allunyament interposat pel jutge de Martorell. Per aquests motius, l'Audiència ha decidit acordar la presó provisional, ja que "existeix un clar risc de reiteració delictiva" donat el cas que el regidor va incomplir l'ordre d'allunyament el mateix dia que se li va notificar la mesura.

A més, la resolució posa sobre la taula que aquest mateix dia García Mora va enviar un missatge "amenaçador a una de les víctimes que denotava una actitud desafiant i agressiva".

Segons l'Audiència, aquestes no són les úniques mesures d'agressivitat de l'acusat, ja que García Mora també va remetre un correu electrònic a la ràdio municipal de Masquefa que deia "Ja estic de tornada amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos catalufos, el pròxim cop us mato. Si voleu alguna cosa de mi estic als bars bebent orujo. Visca Espanya, amunt Franco".

Per aquests motius, han conclòs que la mesura cautelar d'allunyament "no eliminaria el risc patent que pot atemptar l'acusat contra béns jurídics, no només de la persona protegida sinó també d'altres persones d'ideologia contrària a l'acusat".

A més, l'Audiència considera que els motius aportats per l'acusat i el seu advocat respecte els motius que el van portar a trencar l'ordre d'allunyament i al fet de comprometre's a abandonar les seves funcions públiques i a marxar momentàniament de la localitat "no ofereixen cap garantia que en el futur l'acusat compleixi el que ara promet".

Un regidor polèmic

Juan José García Mora, regidor del grup independent Força Masquefa i exregidor del PP, havia estat fins fa un any al govern de Masquefa juntament amb CiU, quan era regidor del PP. Aleshores, García era un dels regidors que garantien la majoria al govern, però el seu caràcter conflictiu va empitjorar i va ser expulsat del govern.