El jutge ha absolt una conductora d'un atropellament mortal a Manresa en atribuir la responsabilitat dels fets a la mateixa víctima, un jove de 23 anys que va creuar sobtadament la calçada mentre parlava distret per telèfon. D'aquesta manera, el jutjat de primera instància número 7 de Manresa descarta que la conductora hagi de pagar cap indemnització a la família de la víctima, que reclamava 200.000 euros.

Els fets van tenir lloc el 20 de setembre de l'any 2007 a la carretera de la Catalana, entre el barri del Xup i el nucli urbà de Manresa. La víctima, un noi romanès de 23 anys, Ioan Vasile Balaneani, es dirigia al seu domicili de Manresa en cotxe, amb un veí de Salelles. El vehicle va quedar atrapat en un dels embussos circulatoris habituals d'aquell tram.

Mentre esperaven a l'interior del cotxe poder reprendre la marxa, Ioan Vasile Balaneani va rebre una trucada de la seva esposa i va decidir baixar del vehicle. La seva dona l'informava de l'estat del seu embaràs. En un moment de la conversa telefònica, el jove va envair l'altra calçada, on no hi havia cues, i una furgoneta el va envestir de manera violenta, primer amb el retrovisor i després amb el capó. L'impuls de la topada va provocar que el noi sortís projectat i caigués damunt d'un dels cotxes que estaven aturats.

Com a conseqüència de l'accident, el jove va quedar greument ferit, sobretot a la part baixa de l'abdomen, i va rebre les primeres atencions del SEM al mateix lloc. Seguidament, va ser ingressat a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va acabar morint dues setmanes després com a conseqüència de les greus ferides.

Ara, el jutjat de primera instància número 7 de Manresa ha rebutjat el recurs d'apel·lació de la família, que demanava una indemnització de 200.000 euros a la conductora de la furgoneta. D'aquesta manera, el jutge ha absolt tant la dona com l'asseguradora del vehicle, perquè considera que la conductora no anava a una velocitat excessiva, tal com denunciava la família de la víctima. El magistrat responsabilitza el noi d'una "actuació descuidada", segons la sentència. "La víctima es va endinsar apressadament, i pendent de la seva conversa telefònica, al carril contrari, i va ser atropellat", afegeix l'acte judicial.

Segons van confirmar els testimonis de l'accident, la víctima va creuar la carretera de "forma sobtada", tot parlant per telèfon amb la seva esposa quan el cotxe el va atropellar. Tant l'atestat policial com els testimonis han donat la raó a la conductora, perquè consideren que "no circulava a una velocitat excessiva". El pèrit va confirmar que anava a 60 km/h.