Jesús Huguet Serrano, mossèn d'Olius i exrector de Solsona, ha perdut la vida aquest divendres a la capital del Solsonès, en ser atropellat per un vehicle tot terreny al pas de vianants de davant del forn de pa de la plaça del Camp. De 79 anys, Huguet era una persona molt estimada i coneguda a la comarca. En l'accident també va resultar ferida de gravetat una dona -també de 79 anys-, que va ser traslladada a l'Hospital de Manresa.

Segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat es van desplaçar al lloc dels fets, després de rebre l'avís a dos quarts de nou del matí.

Nascut a Fondarella (Pla d´Urgell), Jesús Huguet va ser ordenat prevere el 1956 i va ser un reconegut teòleg i escriptor. Va formar-se a Roma i París i es va dedicar a la docència al Seminari de Solsona, al Centre d´Estudis Pastorals de Barcelona i al Centre de Formació Cristiana de Manresa. Entre d´altres, va ser arxiprest de Solsona-Morunys, rector de Solsona, corector de Berga i rector de la parròquia de Sant Just Joval. Tot i jubilar-se el 2008, actualment continuava com a capellà adscrit a la mateixa parròquia.

L'Ajuntament expressa el seu condol

En nom de l´Ajuntament de Solsona, l´alcalde, David Rodríguez, ha expressat el seu més sentit condol per la mort de mossèn Jesús Huguet. "Solsona perd un home compromès amb el país i amb una manera entera d´entendre la vida a través de la fe", manifesta l´alcalde. "Va ser un gran capellà, però sobretot un gran ciutadà. No va agafar mai el camí fàcil per defensar les seves conviccions". Per a tots aquells qui el coneixien, segons David Rodríguez, "va ser un exemple de coherència i fermesa en la defensa d´uns valors i uns ideals".

Membre del Fòrum Ondara

Respectat i valorat per creients i no creients, mossèn Huguet era un destacat membre del Fòrum Ondara del bisbat de Solsona. Molt proper al bisbe Antoni Deig i gran amic del desaparegut alcalde Xavier Jounou, es va caracteritzar per la defensa manifesta del patriotisme i el progressisme dins l´Església. El 2004 es van recollir els articles que va publicar al Full Diocesà entre el 1995 i el 2003 en un llibre intitulat Xàldigues, crítiques benignes sobre l´Església i el món. El 2008 va ser convidat per l´Ajuntament de Solsona a pronunciar el parlament institucional de l´Onze de Setembre.