El Consorci Viari de la Catalunya Central s´ha reunit aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per tornar a insistir en la necessitat de desdoblar la C-55 i traspassar part del trànsit cap a l´autopista C-16 amb bonificacions al peatge. L´únic compromís, però, que s´ha obtingut de la Generalitat és que està estudiant el document de millores que va presentar el Consorci per reduir els punts negres de la C-55 a l´espera del desdoblament de la carretera. La conselleria assegura que s´estan analitzant les propostes per veure com es poden compatibilitzar amb altres mesures ja previstes pel govern.

Quant al desdoblament, la Generalitat es manté en el seu compromís de presentar el projecte executiu a finals d´any, però sense calendari d´obres previst. L´altra reivindicació del Consorci, bonificacions per a l´ús de l´autopista, continua sense resposta però, en aquesta ocasió, la Generalitat s´ha compromès a intentar organitzar una reunió entre Consorci Viari i Autema per tal de tractar aquest tema.

A la reunió d´aquest matí hi han assistit, per part del Consorci Viari, Adriana Delgado i Cristòfol Gimeno, del Consell Comarcal del Bages; Ramon Bacardit, de l´Ajuntament de Manresa; Pere Casals, de la Cambra de Comerç de Manresa; i Joan Bertran, del Montepio de Conductors. En representació de la conselleria hi han participat el conseller Recoder; el director general de Carreteres, Jordi Follia; i la directora territorial de la Catalunya Central, Mercè Terradellas.