Els Mossos d'Esquadra van identificar la matinada del 2 de juliol de 2012 un home per cremar dues senyeres a Manresa. Els fets van ocórrer en el marc de la celebració de la victòria de la selecció espanyola, en el torneig de l'Eurocopa de futbol i ara està acusat d'ultratge a Espanya.

L'home va poder ser identificar gràcies a un dispositiu de la policia per prevenir aldarulls i incidents a la comarca del Bages. Agents de paisà van controlar la celebració per l'Eurocopa, concentrada a la plaça Espanya de Manresa. Cap a mitjanit del dia 1 de juliol, van veure com una persona que aguantava una bandera catalana li va calar foc amb un encenedor, exhibint-la amb la intenció d'ultratjar i menysprear la senyera. Unes 200 persones que es trobaven en el lloc, van aplaudir i encoratjar l'autor dels fets.

Posteriorment, el mateix home va treure una altra senyera i també la va cremar, reiterant el seu menyspreu a la bandera catalana. Els agents policials van poder fer fotografies dels fets, que han de servir de proves documentals pel jutge, per esclarir la presumpta responsabilitat de l´home.

Quan els actes de celebració van finalitzar, la policia va identificar el presumpte autor dels fets. Posteriorment se'l va citar pel dia 4 de juliol per declarar com a imputat, a la comissaria de Manresa.

L'imputat és Angel T.A, de 37 anys, nacionalitat espanyola, veí de Manresa i no té antecedents policials.