Els quatre darrers detinguts per l'agressió nazi a la sala Stroika de Manresa han arribat aquest matí als Jutjats de Manresa per declarar envoltats d'un ampli dispositiu policial. Furgons i cotxes patrulla han escortat els presumptes autors de l'agressió contra tres joves el passat 23 de març en un concert antifeixista a la capital del Bages. Durant aquest matí, està previst que els detinguts declarin davant la jutgessa que porta el cas.

Aquestes noves detencions es van efectuar dilluns en el marc de l'operació que Mossos havia obert per investigar el cas. Un dels detinguts, Daniel M. M., és veí de Sant Vicenç de Castellet. Dos de la resta d'arrestats són de Tarragona, mentre que el quart és veí de Blanes (la Selva).

Amb l´operació de dilluns, de la qual va tenir coneixement aquest diari (vegeu Regió7 d'ahir), la policia catalana dóna per finalitzada la investigació del cas, ja que conclou que ja han caigut pràcticament totes les persones que es van desplaçar a Manresa per agredir els assistents a un concert antifeixista a la sala Stroika, un dels quals va resultar ferit molt greu. Les quatre detencions se sumen a les dotze que es van fer el 13 de juny passat, amb la qual cosa la xifra total s´eleva a setze. Encara quedaria per identificar una possible dissetena persona, tot i que, en aquest cas, no hauria participat de forma activa en els fets.

Els Mossos diuen que el grup tenia un funcionament militar

Combregaven cegament amb el feixisme i el nazisme, planificaven accions violentes per difondre les seves idees totalitàries i reclutaven militants d'ultradreta de tot el país per tal d'executar-les. Aquest és el perfil que fan els Mossos d'Esquadra dels cinc principals acusats de l'agressió contra tres joves que el 23 de març passat tenien la intenció d'assistir a un concert antifeixista a la sala Stroika de Manresa, un dels quals va resultar ferit molt greu. Amb les detencions, dilluns, dels últims quatre acusats de participar en els fets (vegeu Regió7 d'ahir), la policia catalana dóna per desarticulada la banda, després d'haver capturat els setze participants en l'agressió. Es dóna la circumstància que alguns d'ells han treballat com a porters de discoteca.

Informació a fons a l'edició impresa