La secció desena de l'Audiència de Barcelona jutja avui al matí un veí de Vilanova del Camí acusat d'haver amenaçat de mort un menor d'edat a qui culpava d'haver-li robat els seus ocells. La fiscalia demana per a l'acusat, José María G.A., la pena d'un any i mig de presó per un delicte d'intent de detenció il·legal i una falta d'amenaces amb un instrument perillós.

Els fets, segons l'escrit de fiscalia, van tenir lloc el 12 d'abril del 2008, quan l'acusat va citar la víctima en una nau propietat seva de la zona dels Horts de Vilanova. Un cop allà, segons el fiscal, el processat va tancar el noi a l'interior de la nau i va començar a discutir-hi, amb la convicció que el menor li havia sostret uns ocells.

De cop i volta, afegeix la fiscalia, José María G. A. va agafar un ganivet i va intentar introduir la víctima en un forat del terra, mentre deia les paraules següents: "et mataré, et cremaré a dins d'aquest forat". El noi va intentar fugir i, durant la persecució, es va enganxar amb una porta, per la qual cosa va resultar ferit a la cama, als braços i a les mans.

El fiscal vol que José María G. A. sigui condemnat per un delicte d'intent de detenció il·legal o, com a opció alternativa, per un delicte de coaccions, amb una pena d'un any i mig de presó en cadascun dels dos supòsits. Per la falta d'amenaces, el ministeri públic vol que pagui una multa econòmica de 200 euros