Un veí de Súria de 49 anys d'edat, Lluís Martínez Rodríguez, va morir ahir al vespre en ser atropellat a l'eix transversal (C-25), a Manresa. La víctima era un operari dels treballs de reasfaltatge que aquesta setmana s'estan realitzant en tot el tram de la C-25 que fa de ronda de Manresa.

L'accident va tenir lloc poc abans de 2/4 de 8 del vespre al quilòmetre 134, a la calçada en sentit Vic, un cop passada la sortida de Manresa oest (la de la rotonda de la gasolinera Petrocat) i una mica abans d'arribar a la sortida de la variant de la C-55 (que porta als sectors de la Parada i dels Dolors).

En el marc de les obres de desdoblament de l'eix transversal, aquesta setmana els operaris reasfaltaven el tram de Manresa, que ja es troba desdoblat. Els treballs, per aquest motiu, obligaven els treballadors a anar tallant alternativament alguns dels carrils, mitjançant la situació de cons.

Ahir al vespre, en el tram de l'accident, els cotxes només podien circular per un sol carril, delimitat pels corresponents cons. En un punt determinat, els cons dibuixaven un petit revolt a l'esquerra. Just en aquest indret va ser on el cotxe va atropellar l'operari, que es trobava a la calçada fent tasques de manteniment. La víctima, que treballava per a la UTE entre Copisa i Comsa, va resultar mort a l'acte.

Fins a l'indret dels fets s'hi van desplaçar efectius del SEM, que van confirmar la mort de l'operari i van atendre el conductor per una crisi nerviosa. Els Mossos d'Esquadra van tallar inicialment tota la calçada i posteriorment van reobrir-ne l'únic carril habilitat. Ahir al vespre es desconeixia la causa concreta de l'accident, tot i que fonts de la investigació apuntaven que, en un principi, el cotxe circulava de forma correcta.

De fet, però, els usuaris habituals d'aquest tram de Manresa de l'eix transversal havien constatat al llarg d'aquesta setmana la conflictivitat que suposava circular entremig de cons que anaven canviant de rumb i que posaven en dubte si algunes sortides estaven tallades o no. Companys de la víctima també denunciaven ahir a la nit les imprudències de molts cotxes malgrat que les obres requerien circular amb prudència.