Un veí de Piera de 41 anys, amb 27 antecedents policials, ha ingressat a presó acusat d'haver fet tres atracaments amb arma de foc al Baix Llobregat nord. El primer l'hauria fet el 23 de gener, a Martorell, i els altres dos es van dur a terme en un període de nou dies, a Olesa de Montserrat i Abrera. Agents dels Mossos d'Esquadra el van detenir el passat 26 de març al seu domicili. Van poder identificar-lo després de detectar que havia venut les joies sostretes en els robatoris a un establiment de compra-venda d'or de Sant Boi de Llobregat. Els investigadors van relacionar els tres robatoris perquè van fer-se a municipis molt propers, en un curt espai de temps i seguint un modus operandi similar.

També va ajudar a relacionar els tres delictes el fet que la descripció aportada per les víctimes era coincident. Entre els 27 antecedents que acumulava de diversos cossos policials, set d'ells eren per robatoris violents.

El primer atracament va passar a finals de gener, quan el detingut hauria assaltat una dona de 60 anys, amenaçant-la amb una navalla, mentre caminava pel mercat de les Bòbiles. Li va robar les joies que duia i els diners. Els altres dos atracaments es van fer els dies 25 i 31 de gener, a dos estancs d'Olesa de Montserrat i Abrera, d'on es va endur els diners ingressats durant el dia.

El modus operandi de l'atracador era, segons la policia, molt característic. Actuava amb el rostre parcialment ocult, amb tapaboques o gorra de llana, i sempre portava la mateixa jaqueta. Als estancs, ordenava a les víctimes que introduïssin els diners en una bossa de plàstic que ell mateix portava i, quan ja tenia tots els diners, demanava que li donessin també cartrons de tabac.

Els investigadors van poder identificar-lo després de detectar que havia venut les joies robades a un establiment de compra-venda d'or de Sant Boi de Llobregat. A partir d'aquí, es va sol·licitar una ordre judicial d'entrada al seu domicili, durant la qual els agents van trobar la jaqueta amb què presumptament havia comès els atracaments, a més d'una denúncia de la Policia Local d'Abrera, amb data de 29 de gener de 2013, per tinença d'un ganivet de cuina.