Els Mossos d'Esquadra han detingut a Josep M.T., de 32 anys, nacionalitat espanyola i veí de Puig-Reig (Berguedà), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i per danys a diferents vehicles. Els fets van tenir lloc la matinada del 17 de març quan el vigilant local de Puig-Reig va rebre una trucada informant-lo que un vehicle estava estacionat al mig d'un carrer. En arribar-hi, també va poder comprovar que un vehicle tot terreny havia impactat contra cinc cotxes més que es trobaven estacionats. Aquella mateixa nit, els Mossos van tenir coneixement que cinc cotxes de Gironella també havien sofert danys i alguns d'ells havien estat desplaçats al mig de la carretera.

Els fets delictius es remunten a la matinada del dia 17 de març, malgrat que la detenció no s'ha produït fins aquest dimarts 9 d'abril. Durant la investigació, els Mossos van relacionar Josep M.T., conductor d'un tot terreny, amb els fets ocorreguts tant a Puig-Reig com a Gironella. Els investigadors també van identificar un dels presumptes acompanyants del detingut, el qual van denunciar per la seva participació en els fets.

A Josep M.T. se li imputa un delicte contra la seguretat del trànsit, per haver originat un greu risc per la circulació, cinc delictes de danys i quatre faltes de danys més. Dos dels propietaris dels vehicles no van voler denunciar els danys soferts. El dia 10 d'abril, el detingut va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs