Els Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de la Seu d'Urgell de 34 anys, Sandra F. S., de nacionalitat espanyola, acusada de robar joies de l'anciana que cuidava, a Solsona. Algunes de les peces robades no s'han pogut recuperar, ja que ja les havia venut.

La presumpta lladre cuidava un matrimoni gran de Solsona des del setembre passat. A banda d'altres tasques, els acompanyava a comprar i a fer diverses gestions, o a fer encàrrecs unes hores cada dia. Segons van explicar ahir fonts policials, els fets els hauria comès a partir d'aquesta data, però no van ser descoberts per la víctima fins aquest mes d'abril, en trobar a faltar una joia quan se la va voler posar. En aquell moment, es va adonar que li faltaven més joies i, per aquest motiu, va denunciar el robatori davant dels Mossos.

L'anciana guardava les joies en el calaix d'una taula, que tancava amb clau. Després d'investigar els fets, els Mossos van identificar com a presumpta autora del robatori la cuidadora. Quan hi van parlar, l'acusada va reconèixer els fets. Els agents van poder recuperar una part de les joies al seu mateix domicili de la Seu d'Urgell. D'altres, però, no es van poder recuperar perquè ja les havia venut. Entre les peces sostretes, destaquen anells d'or, monedes d'or i plata i joies antigues.

La detenció es va produir dijous de la setmana passada. L'endemà, els Mossos van deixar la detenció sense efecte, ja que es preveu que la detinguda es presenti davant el jutjat quan se la citi.