La pluja va ser un dels factors determinants dels nombrosos accidents que es van registrar al llarg del dia d'ahir als principals eixos de la Catalunya Central. La conflictiva C-55 no va ser l'única via afectada per la sinistralitat, sinó que també hi va haver accidents a les autovies de l'eix Transversal (C-25) i de l'eix del Llobregat (C-16), així com a la A-2, al tram de l'Anoia. En cap dels casos no es van haver de lamentar ferits greus.

Els accidents més aparatosos van tenir lloc al matí a l'eix Transversal a Santa Maria d'Oló, poc després de la sortida d'Avinyó, a la calçada en sentit Vic. Cap a 3/4 de 12 del matí, un camió va xocar amb dos cotxes. No hi va haver ferits, però els Mossos van haver de tallar completament la calçada tres quarts d'hora, cosa que va generar cues quilomètriques. A 2/4 d'1 del migdia, just quan els Mossos reobrien un carril, un camió que transportava bestiar, concretament vaques, va xocar contra el vehicle que tenia al davant. En aquest cas tampoc no hi va haver ferits, però l'accident va complicar encara més el caos circulatori de l'autovia. El camió va patir nombrosos danys materials, per la qual cosa el bestiar va haver de ser carregat en un altre vehicle pesant.

El tram sud de la C-55, que entre dissabte i diumenge havia registrat cinc accidents amb nou ferits (vegeu Regió7 d'ahir) va ser escenari a 3/4 de 12 del matí d'un nou sinistre, al conflictiu tram de Castellbell, entre el revolt del castell i l'autopista. Dos cotxes van xocar frontalment i, com a conseqüència, van resultar ferits lleus un sallentí de 40 anys i un veí de Cadis de 43 anys, segons els Bombers.

L'autovia C-16, per la seva banda, va registrar quatre accidents sense ferits, dos a Guardiola de Berguedà i dos més a Cercs i a Sallent. Al seu torn, un camió que va fer tisora a la A-2, a Montmaneu, va obligar a tallar la calçada en sentit Igualada durant la tarda. I la carretera de Terrassa (C-58) també va registrar un accident, a Vacarisses.