La magistrada que va presidir el judici del crim de Castellfollit del Boix, María Mercedes Otero, ha publicat la sentència que recull l'absolució de l'acusat, l'igualadí Marc C. C., de 25 anys, que va ser declarat no culpable pel jurat popular per falta de proves, tal com va publicar Regió7 el 30 de juny.

La sentència exposa els arguments del jurat per absoldre Marc C. C. D'una banda, el tribunal va considerar "insuficients" els indicis incriminatoris, i, d'altra banda, va dubtar sobre l'hora real de la mort, ja que, segons el jurat, existeix la possibilitat que el crim s'hagués comès quan Marc C. C. ja havia entrat a treballar.

El cadàver de la víctima, Manel del Corral Jorge, de 22 anys i veí d'Igualada, va aparèixer cremat en un cobert abandonat de Castellfollit del Boix el 2 de maig del 2009. L'autòpsia va situar l'hora de la mort entre el 27 i el 28 d'abril. La investigació dels Mossos va determinar que Marc C. C. era l'autor del crim a causa d'un deute relacionat amb les drogues, i va situar l'hora de la mort abans de les 5 de la tarda del 27 d'abril, tot agafant com a referència els indicis contra l'acusat.

Tot i així, la sentència assenyala que la mort s'hauria pogut produir a partir del vespre del dia 27, quan Marc C. C. ja estava a la feina. D'una banda, perquè l'autòpsia de la víctima confirma que havia ingerit alcohol i tenia menjar abundant a l'estómac. En canvi, la mare va declarar que el seu fill havia dinat de forma lleugera, i sense alcohol. A més, segons la sentència, la roba que duia el cadàver no coincidia amb la que havia descrit la mare quan el fill havia marxat després de dinar. I el jurat recorda que alguns testimonis van declarar haver vist viu Manel del Corral per Igualada quan Marc C. C. ja estava a la feina.