Fiscalia de Lleida ha decidit tornar a recórrer l'arxivament del cas del gos mort a trets a Torà (Segarra) després que per segon cop el jutge de Solsona dictés sobreseïment de la causa a principis del mes de febrer. Ja aleshores, l'entitat ecologista Ipcena va anunciar que presentaria recurs d'apel·lació per la decisió del jutge, que va considerar que l'extinent d'alcalde de Torà, Josep Maria Alsina, i l'alcaldessa, Mercè Valls, no tenien intenció de fer patir l'animal. Els fets van tenir lloc el 29 de març de 2012 quan Alsina va disparar al mig de la via pública un gos abandonat provocant-li la mort.

El juny de 2012 el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona va disposar el sobreseïment provisional de les diligències obertes contra el regidor de l'Ajuntament de Torà, Josep Maria Alsina, per la mort d'un gos a la localitat en considerar que no quedava prou justificada la perpetració d'un delicte. L'entitat ecologista Ipcena va recórrer la interlocutòria i el jutge va decidir reobrir el cas per l'aparició de testimonis dels fets. D'aquesta manera, tant Alsina com la mateixa alcaldessa de Torà, Mercè Valls van declarar a principis de 2013 als Jutjats de Solsona.

Després que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció tornés a dictar el sobreseïment del cas en considerar que, tot i que Alsina va matar l'animal no ho va fer per fer-lo patir, Fiscalia de Lleida ha decidit tornar a recórrer perquè el cas tiri endavant.

Els fets

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l'Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec d'un gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) qui va capturar i lligar l'animal a un pal, però els agents d'aquest cos van marxar del lloc deixant el gos i al·legant que no se'n podien fer càrrec. L'animal estava lligat als afores del poble, prop d'una residència d'avis, un parc infantil i el camp de futbol.

Va ser llavors quan el regidor Josep Maria Alsina, davant suposadament de l'alcaldessa i altres testimonis, hauria disparat tres trets amb una escopeta. La mort de l'animal va crear polèmica al poble, i diferents fòrums virtuals i pancartes penjades al carrer van voler denunciar la mort del gos. Arran dels fets, l'alcaldessa de Torà va destituir Alsina del càrrec de tinent d'alcalde que ocupava i va perdre les responsabilitats municipals que tenia, tot i que va mantenir l'acta de regidor.