Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella, veïns de Moià (Bages), com a presumptes autors de tres robatoris amb força, en domicilis de Moià. En tots els casos forçaven alguna porta o finestra dels habitatges i se n'enduien objectes diversos, principalment joies, petits electrodomèstics i diners. Posteriorment, les joies les venien a establiments de compravenda de joies d'Olot, Manresa, Manlleu i Vic. Segons la investigació policial, l'home era l'autor material dels robatoris, mentre la dona s'encarregava de vendre les joies. Alguns dels objectes robats s'han pogut recuperar, després d'un escorcoll del domicili de la parella.

La detenció es va fer el matí de l'11 de març. Els detingut són una parella, l'home de nacionalitat marroquina i la dona espanyola, de 20 i 19 anys d'edat respectivament i veïns de Moià.

Segons han informat els Mossos en un comunicat, la investigació es va iniciar fa sis mesos en tenir coneixement que s'havien produït tres robatoris amb força en domicilis a Moià amb un procediment similar. En tots els casos, uns desconeguts havien forçat alguna porta o finestra dels habitatges i s'havien endut objectes diversos, principalment joies, petits electrodomèstics i diners.

La policia va comprovar que algunes de les joies sostretes havien estat venudes en establiments de compravenda de joies. En total es van detectar 16 vendes de joies realitzades per la mateixa noia. La detinguda deixava passar setmanes entre venda i venda per tal de dificultar la seva implicació en els robatoris.

L'endemà de la seva detenció es va realitzar una entrada i escorcoll en el domicili dels detinguts on es van recuperar diferents objectes, alguns dels quals constaven com a sostrets en els robatoris.

La investigació continua oberta per tal de determinar la procedència de resta dels objectes recuperats. No es descarta que aquestes persones puguin ser presumptes autores d'altres robatoris ocorreguts a la comarca.

Els detinguts, dels quals l'home té antecedents, van passar el 14 de març a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar l'ingrés a presó del noi i la llibertat amb càrrecs de la noia.