Les imatges de la càmera del bar del Pont de Vilomara on van acudir els acusats de l'agressió neonazi de Manresa després de cometre presumptament els fets mostren la "indiferència" de tots els processats cap al nen que aquell dia celebrava l'aniversari, que va arribar a l'establiment amb la seva mare un quart d'hora més tard que ells.

Així ho va explicar ahir en el judici el mosso d'esquadra encarregat de fer l'informe sobre les imatges de la càmera, que mostren com nou dels acusats, juntament amb una desena persona sense identificar, van arribar al bar a les 21.38 hores del 23 de març del 2012, poc després que es cometés l'agressió davant de la sala Stroika de Manresa contra diversos assistents a un concert antifeixista, un dels quals va resultar ferit crític.

En el vídeo, s'observa com la imputada Ana María M. V., nòvia del principal acusat, Javier C. M., arribar al bar un quart d'hora més tard que ells, a les 21.52 hores, acompanyada del seu fill, que aquell dia complia 4 anys. Els acusats, en la seva declaració davant del tribunal fa més d'una setmana, van negar els fets de la Stroika, i la majoria va justificar la seva presència aquell vespre al bar del Pont per celebrar l'aniversari del nen, ja que és el fillastre de Javier C. M. La gran majoria dels processats venia de fora del Bages.

Tot i així, segons va explicar ahir el mosso, en el vídeo s'observa com Ana María M. V. i el nen passen desapercebuts als acusats. "Ens vam sorprendre quan vam saber que la noia del vídeo era la parella de Javier, ja que tots els acusats la van tractar amb indiferència, com si fos una clienta més del bar", va explicar el mosso que va fer l'informe de les imatges. Una indiferència, va afegir, que també es va fer extensible cap a l'infant.