El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat dos anys de presó la pena a l'autor del crim del bar Tío Pepe de Manresa, Abdelkader Haddaoui, que el gener passat va ser condemnat per haver estrangulat mortalment l'amo del local, fa sis anys, quan la víctima l'acabava d'instar perquè abandonés l'establiment.

En la sentència de fa cinc mesos, el Tribunal Popular de l'Audiència de Barcelona va condemnar Haddaoui a tretze anys de presó per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. Ara, però, el TSJC ha acceptat parcialment el recurs de la defensa i li ha modificat la pena a la baixa, tot establint-la en onze anys, ja que li ha descartat l'agreujant d'abús. L'alt tribunal no ha considerat provat que l'homicida i la víctima es trobessin en una situació de desigualtat física, tot i la diferència d'edat.

El crim va tenir lloc la nit del 21 al 22 de juny del 2008 a dins del bar Tío Pepe, situat al carrer de la Pau de Manresa. Segons va considerar provat el jurat, Abdelkader Haddaoui, que aleshores tenia 32 anys, va acudir al bar a jugar a la màquina escurabutxaques, com solia fer habitualment. Cap a 2/4 de 2 de la matinada, quan ja feia cinc hores que hi jugava, l'amo del bar, José Antonio Padilla, de 73 anys, li va ordenar que marxés perquè havia de tancar. L'acusat, que volia continuar jugant per recuperar els diners que havia perdut a la màquina, va iniciar llavors una discussió amb Padilla, li va donar un cop de puny que li va fracturar el nas i el va acabar estrangulant mortalment amb les mans.