La policia científica dels Mossos d'Esquadra no va poder localitzar rastres biològics a les armes que els acusats de l'agressió neonazi de Manresa van deixar al lloc dels fets, davant de la sala Stroika, el 23 de març del 2012. Així ho van explicar ahir en el judici els mossos que van fer l'informe d'anàlisis biològiques, que, per aquest motiu, van afegir que les armes no van servir de cap utilitat per poder trobar senyals per identificar els agressors.

Concretament, els agents van analitzar al laboratori les barres metàl·liques i els taps de bengala que els acusats havien deixat al lloc de l'agressió. Segons van explicar ahir els mossos, a les armes no es van poder trobar empremtes, ni tampoc cap rastre d'ADN clar, com podria ser sang. En algun cas, van afegir, es va localitzar un perfil d'ADN que indicava el contacte d'un mínim de tres persones, per la qual cosa no van poder arribar a cap conclusió. "Totes les proves d'ADN van donar un resultat negatiu o qualitativament negatiu", va assegurar un dels agents.

Per aquest mateix motiu, els mossos van remarcar que l'absència d'empremtes els va impedir poder comparar els possibles vestigis biològics de les armes amb l'ADN dels acusats, però van assenyalar que la falta d'indicis en aquest sentit tampoc exculpava els acusats, que van ser detinguts per altres proves de la investigació.