El fiscal especialitzat en delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, que porta el judici de l'atac neonazi de Manresa, va titllar ahir d'"infumable" i d'"inversemblant" que, el dia de la seva declaració, una part dels acusats justifiquessin la seva presència aquell vespre al Bages perquè suposadament anaven a celebrar l'aniversari del fillastre d'un d'ells, un nen de 4 anys. Tots ells provenien de comarques com el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Maresme, la Selva i el Tarragonès.

Aguilar, que ha portat el judici juntament amb el fiscal en cap de la Catalunya Central, Ramon Menac, va fer aquestes manifestacions ahir durant l'exposició del seu informe final, que va quedar interrompuda per falta de temps i que reprendrà en la propera sessió, prevista dimecres vinent.

La fiscalia va elevar ahir a definitives les seves conclusions inicials, de manera que manté les peticions de 37 anys de presó per als tretze acusats que considera que van participar en l'atac (en el cas de Javier C. M., considerat inductor de l'agressió, la pena s'eleva fins als 39 anys). La fiscalia els imputa dos delictes d'intent d'assassinat, i els delictes de lesions, danys, desordres públics, associació il·lícita i tinença d'armes prohibides.

Per als altres tres processats, veïns de Capellades, d'Igualada i de Sant Vicenç de Castellet, els atribueix únicament un delicte d'associació il·lícita en considerar que no van arribar al lloc dels fets (la sala Stroika de Manresa) perquè van ser identificats abans en un control policial a Salelles, de forma que s'enfronten només a cinc anys i mig de presó. Per la seva banda, les acusacions particulars, que representen les víctimes, es van adherir a les conclusions del fiscal.