El Jutjat Penal número 3 de Manresa ha condemnat a dos anys i mig de retirada de carnet un conductor begut que va ferir greument un motorista a Cardona, que va estar nou mesos de baixa i que té seqüeles en una cama com a conseqüència de l'accident. El jutge també l'ha condemnat a quatre mesos de treballs en benefici de la comunitat, segons l'acord de conformitat a què van arribar en el judici les diferents parts.

Els fets van tenir lloc el 29 d'agost del 2012, cap a les 8 del vespre, a la carretera BV-3001, a Cardona. L'acusat, Manuel S. S., conduïa en estat ebri un cotxe quan va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb una moto, tot provocant la caiguda del conductor.

Quan la policia li va fer la prova d'alcoholèmia, l'acusat va donar una taxa de 0,84 mg/l d'aire espirat, una xifra que triplicava, de llarg, el màxim permès (0,25). A causa de l'accident, el motorista va patir politraumatismes, una fractura de cap i una ruptura de la ròtula de la cama esquerra, a banda d'altres ferides. Per aquest motiu, l'home va haver d'estar hospitalitzat durant dotze dies i va estar-se nou mesos de baixa, el temps que va necessitar perquè se li curessin les lesions. Com a seqüeles, entre d'altres, ha de dur material d'ostesíntesi al fèmur esquerre.

En el judici, celebrat fa poques setmanes, la fiscalia demanava per a Manuel S. S. la pena de sis mesos de presó i de quatre anys de retirada del carnet de conduir, per un delicte contra la seguretat viària en concurs amb un delicte de lesions imprudents. El dia del judici, però, la defensa va arribar a un acord amb el fiscal, de manera que es va establir una pena de quatre mesos i mig de presó, que van quedar substituïts per treballs en benefici de la comunitat, amb la condició que no torni a delinquir. També ha estat condemnat a dos anys i mig de retirada del carnet i a indemnitzar la víctima amb 23.833 euros, una bona part dels quals ja havien estat sufragats per l'asseguradora abans del judici.