Els Mossos d´Esquadra van detenir el 22 de juny dos homes, de 56 i 19 anys, i un menor de 17 anys, tots tres de nacionalitat serbi-bosnians i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de dos robatoris a l´interior de vehicles al pàrquing del monestir de Montserrat.

Els mossos estaven realitzant tasques de prevenció de robatoris a l´entorn de la muntanya de Montserrat quan van observar un vehicle amb actitud sospitosa. El vehicle va fer cas omís a les indicacions dels agents i van decidir seguir-lo i aturar-lo. A l´interior d´aquest van trobar diverses maletes de viatge, aparells electrònics, diners amb diversos tipus de monedes europees i eines.

Mentre els mossos estaven identificant als ocupants del vehicle van rebre avís del 112 informant-los que s´acabava de produir un robatori en una autocaravana estacionada al pàrquing de Montserrat.

Els agents van comprovar que alguns dels objectes del vehicle aturat coincidien amb els que acabaven de sostreure de l´autocaravana.

Posteriorment, la patrulla va rebre un altre avís, per un robatori en un vehicle del mateix pàrquing. També n´havien sostret maletes i altres objectes.

Els agents van poder constatar que tot el material que portaven els ocupants del turisme era el que s´havia robat minuts abans.

La patrulla va detenir tres dels ocupants del vehicle, dos majors i un menor d´edat, com a presumptes autors de dos robatoris interior de vehicle. Un quart ocupant, de nou anys d´edat, va ser lliurat a la seva mare.

El detingut menor es va deixar en llibertat el mateix dia 22 després de posar-ho en coneixement de la Fiscalia de Menors.

Els dos detinguts majors d´edat van passar el 23 de juny a disposició judicial davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.