Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'un clan familiar que marxaven en cotxe de Montserrat després d'haver comès presumptament robatoris en dos vehicles de l'aparcament del monestir, un dels quals una autocaravana. Els detinguts, un home de 56 anys i dos joves de 19 i de 17 anys, viatjaven amb un nen de la mateixa família, de 9 anys, que va ser lliurat a la seva mare. Tots ells, de nacionalitat serbobosniana, són veïns de Barcelona.

Els robatoris, segons van explicar ahir els Mossos, es van cometre el diumenge 22 de juny passat, aprofitant l'alta afluència de visitants al monestir. Una patrulla va observar per l'entorn de Montserrat com el vehicle dels acusats feia una maniobra sospitosa. Els agents van aturar el vehicle i al seu interior van trobar diverses maletes de viatge, aparells electrònics, eines i diners en diversos tipus de monedes europees.

Mentre la patrulla identificava els ocupants del cotxe, va rebre a través del 112 un avís informant que s'acabaven de produir dos robatoris en una autocaravana i un turisme estacionats al pàrquing de Montserrat, pertanyents a turistes. En tots els casos, els lladres havien robat maletes i altres objectes, que coincidien amb els que portaven els sospitosos. Els dos majors d'edat van quedar detinguts i, després de declarar davant del jutge, van quedar en llibertat amb càrrecs. El noi de 17 anys va ser lliurat a la fiscalia de menors.