Els Mossos d´Esquadra van detenir el19 de juny i el 26 de juny dos homes de 46 i 37 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Terrassa i Manresa, com a presumptes autors d´un delicte de falsificació de document mercantil.

Els fets es van iniciar el passat 22 de maig durant un control policial, emmarcat dins del POE Metall, que una patrulla de mossos va realitzar en una deixalleria situada al Pont de Vilomara.

Quan es trobaven a l´empresa van veure una persona fent gestions de venda de ferralla amb el responsable. Durant el procés van observar que l´encarregat de l´empresa no va inscriure correctament les dades de la venda. Concretament, va falsejar la identitat del venedor i el seu vehicle. A més, també van comprovar que el mateix venedor signava conscientment l´albarà falsejat.

Els agents van preguntar al responsable el motiu d´aquesta irregularitat però, tot i que ell va intentar justificar-ho, no li van donar credibilitat. Per aquesta raó, els mossos van iniciar una investigació, ja que tenien indicis que podien haver-hi irregularitats en l´anotació de registres i albarans que es duien a terme durant la compra de material.

Després de diverses gestions els investigadors van comprovar que en vuit ocasions, entre el 19 i 23 de maig d´enguany, la persona i el vehicle que constaven en els albarans no era la mateixa que havia fet les gestions de venda de material. Totes les dades en els registres eren falses i estaven relacionades amb un mateix venedor.

Arran d´aquests fets, el passat 19 de juny es va detenir el responsable de l´empresa com a presumpte autor d´un delicte de falsificació de document mercantil.

Per altra banda, el passat 26 de juny també es va detenir el venedor del material, com a presumpte autor d´un delicte de falsificació de document públic, ja que conscientment signava els albarans amb les dades falses.

El responsable de l´empresa va quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l´obligatorietat de presentar-se davant del jutge en el cas que sigui requerit.

L´altre detingut, amb 38 antecedents per delictes contra el patrimoni, va passar el 28 de juny a disposició judicial davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.