Protecció Civil ha posat en alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de pluges intenses sobretot a la meitat oest de Catalunya aquest diumenge i a la Catalunya Central demà dilluns, i per onatge a partir de demà al matí a l'Empordà. Avui la probabilitat de tempestes és inferior i no es preveu afectació al litoral ni a les comarques de Girona. Es preveu la superació del llindar d'intensitat de pluja de 20 litres/metre quadrat en 30 minuts. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. A més, es preveu també per aquest dilluns un episodi d'onades de 2,5 metres (maregassa), sobretot al cap de Creus i cap de Begur.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu un episodi d'intensitat de pluja que s'inicia a partir d'aquest migdia amb afectació a pràcticament tot el país, i amb major probabilitat a partir de demà dilluns a les vuit del matí a les comarques de la Catalunya Central, així com també al Ripollès.

En moments de xàfec el vent serà de direcció variable i amb cops forts. El fenomen serà especialment destacable a la Catalunya Central demà.

Fort onatge a l'Empordà

A més, segons el SMC es preveu també per aquest dilluns a partir de les vuit del matí un episodi d'estat de la mar a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, amb superació del llindar d'onades de 2,50 metres (maregassa). Les onades màximes afectaran al nord del cap de Creus i al cap de Begur, i hi haurà mar creuada.