Ahir al matí era imprescindible sortir de casa amb un jersei, ja que la temperatura que hi havia a l'exterior era inusualment freda per l'època. A Manresa, de fet, es va registrar el valor més baix d'un mes de juliol de l'última dècada.

Concretament, a 2/4 de 7 del matí, el termòmetre va marcar la mínima d'11,9 graus. Per buscar una temperatura encara més baixa en un juliol, cal remuntar-se a deu anys enrere, el 2004, quan aleshores el termòmetre va baixar fins als 11 graus justos, el dia 9 de juliol. Des de llavors, la mínima a la ciutat en un juliol mai no havia baixat dels 12,5 graus. L'estiu passat, de fet, la mínima havia estat força elevada, de 15,5 graus.

Tot i així, el valor d'ahir d'11,9 graus tampoc no és excepcional en un juliol, ja que, fins al 2004, havia estat superat diverses vegades. Des que l'observatori de la Culla té dades en aquest sentit (el 1985), la mínima en un mes de juliol havia estat més baixa en força ocasions, tal i com es pot observar a la gràfica. El rècord absolut es va produir el 1997, quan va ser de 9 graus.

Tot i així, ahir, a partir de mig matí, la temperatura va començar a escalar ràpidament i a 1/4 de 6 de la tarda es va arribar a una màxima de 27,9 graus, amb una diferència, per tant, de 16 graus en només onze hores. El dia anterior, dilluns, com explicava ahir Regió7, la temperatura màxima, en canvi, havia estat força fresca (24,2), de les més baixes dels últims anys. El dia es va tancar amb una mitjana de 19,7 graus, el tercer valor més baix en un juliol des de l'any 2004.