Els Mossos d'Esquadra buscaven ahir els tres homes encaputxats que dimecres a la nit van assaltar a punta de pistola una masia de Prats de Lluçanès. Els atacants van encanonar els propietaris, un matrimoni de 77 i 78 anys d'edat, però van haver de fugir de seguida perquè el fill de la parella, que també es trobava a la casa, es va escapar per la porta del darrere i va trucar als Mossos d'Esquadra. Cap persona no va resultar ferida.

"En la poca estona que van estar aquí, no van parlar. No sabem ni què volien", confessava ahir la dona, Mercè, ja més calmada després de l'ensurt de la nit anterior. Tant ella com seu fill van preferir no fer manifestacions sobre els fets. L'amo, Josep, tornava a ser ahir al camp treballant, tot reprenent així la rutina diària.

Els fets van tenir lloc dimecres cap a les 10 de la nit, a la masia Les Vinyes, situada a prop de la carretera de Navàs. Segons van explicar els Mossos d'Esquadra, tres homes encaputxats van irrompre a l'interior de la casa després de forçar-ne la porta d'entrada. Un cop a dins, van encanonar amb una pistola el matrimoni d'avançada edat.