Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels tres individus que dimecres passat a la nit van assaltar a punta de pistola una masia de Prats de Lluçanès, segons van explicar ahir fonts municipals a aquest diari. Els altres dos atacants ja han estat identificats per la policia, tot i que fins ahir continuaven en parador desconegut. L'arrestat és veí del Bages.

Els fets, tal com va publicar divendres Regió7, van tenir lloc dimecres cap a les 10 de la nit, a la masia Les Vinyes, situada a prop de la carretera de Navàs. Segons fonts policials, tres homes encaputxats van irrompre a l'interior de la casa després de forçar-ne la porta d'entrada. Un cop a dins, van encanonar amb una pistola el matrimoni que hi viu, de 77 i 78 anys.

El fill del matrimoni, però, que també era a la casa, va poder escapar-se per la porta de darrere i es va amagar a l'exterior de la masia. Des d'allà, va poder trucar per telèfon als Mossos per alertar-los de l'assalt. Els encaputxats, conscients que el fill s'havia escapat i havia anat a buscar ajuda, van acabar fugint precipitadament, sense agredir el matrimoni ni emportar-se cap objecte de valor. L'amo de la casa només va rebre una esgarrinxada a la cara, mentre que la dona va haver de ser atesa pel SEM per una crisi d'ansietat.

Els Mossos d'Esquadra van treballar amb la hipòtesi inicial d'un robatori, però no descartaven altres motius de l'assalt, com podria ser una revenja. De moment, la policia catalana continua la investigació dels fets per poder detenir els altres dos assaltants.