La brutal pallissa que un grup de neonazis va clavar fa prop de dos anys i mig a diversos joves a Manresa, i que va deixar al llindar de la mort un noi de 16 anys, ja té sentència. L'Audiència de Barcelona va condemnar ahir a penes d'entre 16 i 19 anys de presó els deu skins processats que es considera que van cometre materialment les agressions, i que ja estaven en presó preventiva des que van ser detinguts. Els altres sis acusats, que estaven en llibertat condicional, han quedat absolts en concloure que van desistir de participar en els fets.

En una sentència de 117 pàgines, l'Audiència ha tipificat les dues principals agressions com dos intents d'assassinat amb traïdoria, com demanaven les acusacions, i ha imposat la pena de 13 anys pel conjunt dels dos delictes (nou anys per la pallissa al noi que va quedar crític i quatre per l'agressió al seu amic). També condemna tots deu processats per un delicte de lesions (per l'agressió a un altre jove) i pel delicte de danys (per l'incendi causat en un cotxe).

La majoria de condemnats, per tant, han rebut una pena acumulada de 16 anys i mig de presó. En el cas d'Óscar Recio, Javier Cirera i Genís Vila, les penes s'eleven fins als 18 anys i mig i el 19 anys de presó perquè tenien a casa defenses elèctriques, punyals i punys americans, entre d'altres, per la qual cosa han estat condemnats per tinença il·lícita d'armes.