En el judici, alguns dels acusats van justificar la seva presència al Bages el vespre dels fets per celebrar l'aniversari del fillastre del principal acusat, que feia 4 anys. La sentència, però, rebutja totalment l'explicació, perquè considera que és "il·lògica" i "gens creïble".

El jutge descarta la suposada celebració perquè constata que "difícilment una festa d'aniversari d'un nen de 4 anys se celebra cap a les 10 de la nit en un bar i només amb adults", referint-se a les imatges del local del Pont de Vilomara, on van acudir la majoria de condemnats aquell vespre. El nen i la seva mare, l'ara absolta Ana María M. V., van arribar a l'establiment un quart d'hora més tard i van passar desapercebuts per la resta, tal com s'aprecia en el mateix vídeo.

La sentència recorda que els testimonis que eren a l'interior del bar "han descartat de forma absoluta que es fes cap aniversari, i encara menys d'un menor d'edat en què ni tan sols es va posar atenció". Però és que, a més, afegeix la sentència, els acusats que van declarar en la fase d'instrucció "mai no havien mencionat cap aniversari en la declaració".

En canvi, el jutge veu una relació directa entre l'agressió a la Stroika i el sopar al bar del Pont de Vilomara. "Entre la sala Stroika i el bar del Pont hi ha una distància de 8,2 quilòmetres, que es pot recórrer en 6 minuts a una velocitat de 82 km/h. L'hora d'arribada al bar és a les 21.38 hores. Vista la distància de la sala Stroika i el temps utilitzat en el recorregut queda patent una clara coincidència en la franja horària de l'agressió, entre les 21.20 i les 21.30 hores", diu la sentència. A les imatges del bar del Pont van poder ser identificats la majoria dels condemnats.