Un grup d'exalumnes crítics amb l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), que és el nom amb què es coneix l'Escola de Policia, amb seu a Mollet, va denunciar ahir el centre a la fiscalia per incloure la tècnica d'escanyament en la seva formació a policies. La querella s'ha precipitat arran del cas de la mort d'un detingut a Sant Esteve Sesrovires mentre era reduït per la Policia Local, després que l'autòpsia hagi revelat que va perdre la vida per presumpte estrangulament per part dels agents (vegeu Regió7 de dissabte).

Els querellants, agrupats dins de la Plataforma d'Afectats de l'ISPC, expliquen en la denúncia que "en l'assignatura de defensa personal del Curs Bàsic per a Policies, realitzat a l'ISPC, s'ensenya als aspirants dues tècniques per immobilitzar els presumptes delinqüents". Aquestes tècniques consisteixen "en l'estrangulament traqueal i estrangulament sanguini, amb l'únic objectiu de deixar sense respiració i inconscient el presumpte reu i procedir a la seva immobilització i detenció".

Els denunciants manifesten no entendre com es pot ensenyar aquesta tècnica a futurs policies "tenint en compte que cap ciutadà, per presumpte delicte que hagi comès, no mereix ser estran-gulat per la policia, més enllà d'utilitzar la mínima força imprescindible per immobilitzar les seves extremitats amb l'objectiu de procedir a la seva detenció".