La tempesta elèctrica que està afectant, en bona part, la Catalunya Central ha provocat alguns petits incendis de vegetació al Bages, l'Anoia i al Solsonès. Els Bombers han rebut un total de deu avisos fins a les deu del matí procedents d'Avinyó, Gaià, Castellfollit del Boix, Sant Mateu de Bages, Pinell de Solsonès, La Llacuna, Santa Maria de Miralles, el Bruc, Sant Martí de Tous i Veciana. En aquest últim municipi, ha cremat una pallissa ubicada al costat del quilòmetre sis de la BV-1001 i ha obligat a desplaçar fins a quatre dotacions terrestres dels Bombers.

A la resta de Catalunya també s'han registrat avisos de columnes de fum en zones de vegetació relacionats amb la caiguda de llamps. En total se n'han registrat una cinquantena, la majoria concentrats al sud de la Catalunya central i a les comarques del prelitoral de Tarragona i Terres de l´Ebre.

Davant de la simultaneïtat d´avisos, els Bombers de la Generalitat han prioritzat els recursos en funció del potencial d´afectació al territori. En alguns casos, la primera dotació terrestre que hi ha arribat ho ha pogut apagar ràpidament i en altres ha comptat amb el suport de més recursos, així com també amb l´aeri. Així mateix, alguns punts d´ignició estaven ubicats en zones on hi ha hagut precipitació i no han tingut continuïtat.

Paral·lelament, també s'han començat a fer rutes de seguiment a les zones on s´ha registrat una major activitat elèctrica amb el suport aeri i el personal del GRAF (Grup d´Actuacions Forestals) per tal de detectar ràpidament qualsevol possible ignició de foc de llamp.També es preveu fer rutes a mig matí i també a la tarda amb els avions de vigilància i atac (AVA) per agafar una visió en zones amb poca visibilitat .