Els jutjats de Manresa celebraran el proper mes de novembre el judici contra l'alcalde de Cercs i vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil (CiU), acusat de dos delictes urbanístics per haver permès la construcció de tres naus en uns terrenys no industrials al seu municipi, entre el 2006 i el 2009. La vista s'havia assenyalat inicialment per a ahir, dilluns, però un dels advocats va demanar la seva suspensió perquè li coincidia amb un altre judici que ja havia estat fixat anteriorment.

La fiscalia demana per a Civil tres anys i mig de presó i la seva inhabilitació durant dotze anys per a qualsevol càrrec públic. La resta d'imputats són el secretari municipal, Pau Llorens; l'arquitecta municipal, Carme Casas; i l'empresari suposadament beneficiat, Pedro Acebillo, que s'enfronten cadascun a un any i mig de presó.

Tal com va publicar Regió7 el mes de març del 2012, la fiscalia creu que l'alcalde de Cercs hauria permès irregularitats urbanístiques per beneficiar l'empresa Investigaciones Micológicas de Cataluña SL, impulsada per Pedro Acebillo, exdirector provincial de l'Inem. Aquesta firma va construir tres naus a tocar de la vella mina de Sant Josep per cultivar-hi bolets en un sòl que no tenia la qualitificació urbanística adient.

Ja en el moment en què la fiscalia va presentar la querella, Ferran Civil va defensar la seva innocència i va negar haver comès cap il·legalitat. Segons va dir, la llicència "es va donar amb l'informe favorable dels tècnics".