Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes i una dona a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. Els detinguts haurien utilitzat el mètode conegut com a 'cogotazo', que consisteix a robar persones d'edat avançada quan acaben de sortir d'una entitat bancària i quan es troben en una situació de vulnerabilitat. Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell feien controls preventius de 'cogoteros' quan van sospitar de tres persones que voltaven per diverses entitats bancàries. Els Mossos els van enxampar 'in fraganti' quan es disposaven a entrar en el domicili d'una dona que havien estat seguint.

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell (Baix Llobregat) van observar el passat dijous 24 de juliol com la dona que integrava aquest grup seguia una persona d'edat avançada en una entitat bancària d'Olesa de Montserrat. Després, els homes van seguir la víctima fins al portal del seu domicili. Un d'ells va trucar el timbre demanant que l'obrissin perquè venia a fer la revisió del gas. Aleshores els sospitosos van adonar-se que els Mossos d'Esquadra els estaven seguint i van intentar fugir.

Els agents els van atrapar, identificar i registrar. Els detinguts portaven un punxó metàl·lic i van donar respostes incoherents per justificar la seva presència a la zona i la seva actuació sospitosa. A més a més, no van poder facilitar el seu lloc de residència. Els detinguts, que tenen antecedents per fets similars a la Comunitat de Madrid, van passar a disposició judicial el 26 de juliol.

Els detinguts són un home i una dona de nacionalitat colombiana, de 19 i 38 anys respectivament, que en no tenir permís de residència van ser traslladats al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca per ser expulsats del país. El tercer detingut és un home de 22 anys de nacionalitat cubana que tampoc tenia permís de residència però que, en el seu cas, ha quedat en llibertat amb càrrecs.