Els Mossos d'Esquadra van haver de fer front divendres a la tarda a una situació surrealista a Castellnou de Bages, quan un veí del Serrat va sortir de casa seva totalment despullat i els va començar a perseguir amb una destral a la mà i a llançar-los pedres. El cos policial, que s'hi va desplaçar amb deu patrulles, va necessitar gairebé un quart d'hora per reduir-lo amb precaució, per garantir la pròpia integritat dels agents i, alhora, no causar lesions a l'agressor. Un cop detingut, l'home va ser traslladat a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on, malgrat estar sedat, va continuar amenaçant de mort el personal mèdic i els policies, que van necessitar reforços per custodiar-lo.

L'agressor, Joaquim B. P., havia estat amenaçant amb l'eina la seva mare octogenària, la qual cosa va motivar la intervenció policial, després que la dona hagués donat l'alerta. L'home, que tenia molts antecedents per problemes de violència i de dependència a les drogues, estava afectat en el moment dels fets per una barreja d'alcohol i pastilles. Es dóna el cas que just divendres complia 40 anys, i que poca estona abans havia estat celebrant l'aniversari amb amics seus a Pinedes, en una festa on hi havia hagut presència d'alcohol.

Els Mossos van rebre l'avís dels fets poc després de les 4 de la tarda. Segons van explicar a aquest diari fonts del cos policial i de l'Ajuntament, Joaquim B. P. es trobava a casa seva, al carrer Castelltallat de la urbanització del Serrat, on vivia amb la seva mare, una dona octogenària dependent i amb problemes de mobilitat.

L'home, que havia arribat a casa molt alterat procedent de la festa del seu aniversari amb amics, va començar a discutir amb la mare i es va posar a destrossar el mobiliari amb una destral. L'anciana, espantada, va pitjar el botó del Servei Local de Teleassistència, que gestiona la Diputació de Barcelona juntament amb l´ajuntament, i que presta l´empresa Tunstall Televida. El centre d'atenció va poder escoltar com l'home s'alterava encara més, donava forts cops i finalment tallava la comunicació, tot arrencant el cordó de la telealarma. Per aquesta raó van alertar als cossos de seguretat i hi van enviar una unitat mòbil del servei.