Cinc veïns de Martorell i l'Hospitalet del Llobregat han estat acusats de robar 375 quilograms de coure a Martorell i Esparreguera. Van ser enxampats després que, arran d'un augment dels furts a la zona, la companyia telefònica instal·lés una alarma i els Mossos iniciessin un dispositiu de vigilància de control.

Les detencions han estat possible gràcies a la coordinació entre els Mossos d'Esquadra de Martorell i la Policia Local d'Esparreguera. Els cossos havien detectat un augment considerable de robatoris de coure esdevinguts a la zona d'Esparreguera i que va generar una alarma considerable, ja que va afectar les comunicacions de la població. Per aquesta raó Telefònica va instal·lar un sistema d'alarma en tota la línia i els mossos van iniciar un dispositiu de vigilància i de control. Fruit d'aquest, el 9 de juliol passat els agents desplegats per la zona van poder detenir in fraganti els cinc presumptes autors d'un robatori amb força de coure en una fàbrica de productes químics de Martorell.

Els investigadors van poder relacionar els cinc detinguts amb altres robatoris de cablatge telefònic de dies anteriors. A més van determinar que els detinguts havien venut 230 kg de coure del cablatge telefònic a una deixalleria de l'Hospitalet de Llobregat, a banda de nombroses vendes de coure fetes en diversos llocs pel grup. En molts casos, les vendes es feien mitjançant un DNI furtat.

Aquest grup criminal especialitzat en el furt de coure es movia principalment en quatre vehicles que els permetia tenir una gran mobilitat i ser més eficients en la seva activitat delictiva. Els investigadors van localitzar aquests vehicles carregats amb 145 kg de coure. A més, un dels conductors habituals, de 23 anys, mai havia obtingut el carnet de conduir, per aquest motiu se l'acusa també d'un delicte de conducció sense la corresponent autorització.

Segons els Mossos, es van recuperar un total de 375 kg de cablatge de coure. El grup estava perfectament organitzat i cadascun dels seus membres complia una tasca preestablerta. A més, els delinqüents havien fet d'aquesta activitat el seu modus vivendi, ja que es tractava d'un grup estable que actuava de forma organitzada i continuada. Els Mossos no descarten una possible relació dels detinguts amb un grup criminal molt actiu desarticulat el 20 de juliol d'enguany a Girona.

Els detinguts, que tenen entre 19 i 26 anys i són de nacionalitat romanesa, tenien diversos antecedents per robatoris amb força i furts. Després de passar a disposició judicial, el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.