El retard del jutjat de Manresa provoca la rebaixa de la pena a un abusador infantil

Tot i que pel delicte del qual se l'acusava se li havia d'imposar una condemna d'entre quatre i deu anys de presó, finalment l'Audiència de Barcelona l'ha condemnat a només tres

18.08.2014 | 07:38
El procés als jutjats de Manresa es va allargar tres anys més del previst
El procés als jutjats de Manresa es va allargar tres anys més del previst

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó a Daniel Valeiro Olivera Padrón per abusar sexualment d'un menor a Manresa. Tot i que pel delicte pel qual se l'acusava haurien d'haver estat entre sis i deu anys de presó, el retard en el procediment als jutjats de Manresa és el que ha motivat a rebaixar-li la pena.
Segons la sentència, els fets es remunten al 4 de maig del 2009. El condemnat circulava en un vehicle quan va veure el menor, de 10 anys, sortint de casa de la seva tieta al carrer de l'Hospital de Manresa direcció a l'escola. Olivera va demanar al jove l'adreça d'una entitat bancària i aquest el va respondre. Al cap de pocs minuts va tornar a trobar-se el menor a la plaça d'Europa i, en saber que no volia anar a l'escola, li va demanar l'adreça de l'escola Puigberenguer i li va suggerir que l'acompanyés. El menor hi va accedir. Un cop dins del vehicle, el condemnat el va dur a una zona despoblada als afores, es va abaixar els pantalons i li va demanar que fes el mateix. A continuació, va tocar el penis al menor i se'l va introduir a la boca i li va demanar a ell que fes el mateix, a la qual cosa es va negar.

Enllaços recomanats: Premis cinema