La virulència del foc que diu-menge al migdia va cremar una casa del barri Sol i Aire de Manresa ha deixat l'edifici en estat total de ruïna. Així ho han declarat els tècnics de l'Ajuntament després d'haver fet una inspecció de l'immoble després del foc. Per aquest motiu, han conclòs que la casa haurà de ser enderrocada, a causa del mal estat en què ha quedat, segons van explicar ahir fonts municipals. La decisió ja va ser comunicada ahir als propietaris.

En l'edifici, tal i com explicava ahir aquest diari, hi vivien tres famílies en tres habitatges diferents. Dues d'elles, de moment, s'allotgen de forma provisional en un hostal de la ciutat, mentre que la tercera família afectada ha trobat allotjament a casa d'uns familiars al barri de la Font dels Capellans, segons expliquen les mateixes fonts.

L'enderrocament de la casa força ara l'Ajuntament a buscar una solució definitiva per allotjar les dues famílies que de moment s'han quedat sense sostre. Per aquest motiu, segons van afegir les mateixes fonts, els Serveis Socials ja van començar ahir les tasques per buscar pisos de lloguer social per poder oferir als afectats.

Ahir, també van acudir a l'indret personal municipal de l'enllumenat públic per poder restablir el subministrament elèctric dels dos fanals de l'immoble.

El foc, com informava ahir Regió7, es va declarar diumenge al migdia en una casa de la barriada Sol i Aire, situat a prop de la carretera del Xup. L'acumulació de deixalles a causa d'una possible síndrome de Diògenes per part d'una de les famílies és la causa principal de la virulència del foc. Dos dels tres pisos que estaven habitats van quedar totalment cremats, i el tercer, una planta baixa, fet malbé pel fum i l'aigua.

Les tres famílies que hi vivien (set persones en total) van haver de sortir corrents per l'alarma del foc, i només duien el que portaven a sobre. A més a més, tres persones d'una d'aquestes famílies van haver de ser rescatades d'un terrat amb la grua dels bombers quan fugien de les flames. Cap dels afectats no va resultar ferit.