La Policia Nacional, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la Interpol, ha detingut aquest dijous una jove de 22 anys de l'Anoia per fingir el seu propi segrest a la República Dominicana. La investigació es va iniciar el 14 d'agost arran de la denúncia presentada pel pare de la noia després de rebre una trucada des del país llatinoamericà en què un home l'advertida que la vida de la seva filla corria perill. Les trucades es van seguir produint i exigien a l'home una recompensa de 6.000 euros. Amb l'ajuda de la policia dominicana i la Interpol es va poder localitzar i detenir la parella, que tenia una relació sentimental. La noia volia els diners del rescat per finançar una producció musical.

Segons les investigacions dels Mossos d'Esquadra, es va confirmar que la filla havia viatjat a Santo Domingo el passat 14 d'agost per reunir-se amb un noi que havia conegut per internet i amb qui mantenia una relació sentimental. La jove havia viatjat sense comunicar-ho a la família i sense bitllet de tornada.

Els agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d'Esquadra, investigant les xarxes socials i l'entorn de la noia, van poder establir la identitat del seu company sentimental, el presumpte segrestador, i la van comunicar de forma urgent a la Policia Nacional de la República Dominicana, via Interpol. Segons explica la policia, aquesta dada ha estat fonamental per a la ràpida resolució del cas.

La policia dominicana va localitzar la noia i va poder corroborar que aquesta estava voluntàriament al domicili de la seva parella. La jove va reconèixer que tot era un muntatge per obtenir diners del pare per a una producció musical ja que volia ser cantant.

El noi, de 23 anys i nacionalitat dominicana, resta pres a Santo Domingo mentre que la jove va ser retornada a l'Estat espanyol. Aquest dijous, a l'arribada del vol a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid s'ha procedit a la seva detenció. Se l'acusa d'un delicte d'amenaces condicionals i de simulació de delicte.