L´Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó Juan José García Mora, el regidor de Masquefa que va atropellar dos veïns que acabaven de despenjar una bandera espanyola que ell mateix havia penjat a la barana de l´ajuntament, el dia de la Hispanitat del 2012. El jutge condemna García Mora a la pena mínima per un delicte de lesions i, d´aquesta manera, descarta els dos delictes d´intent d´assassinat que sol·licitaven la fiscalia i les acusacions particulars, que demanaven 26 anys de presó. La sentència, a la qual ha tingut accés Regió7, també inhabilita García Mora pel seu càrrec de regidor i li prohibeix de presentar-se a les properes eleccions municipals.

Els fets, segons ha conclòs la resolució, van tenir lloc el matí del 12 d´octubre del 2012. Juan José García Mora (que era regidor de Força Masquefa a l´oposició, càrrec que manté actualment), va col·locar amb unes brides una bandera espanyola a la barana de l´entrada de l´ajuntament, lligada a un pal de fusta de dos metres i mig de llarg. La seva col·locació havia estat desautoritzada en dies anteriors per l´alcalde, Xavier Boquete (CiU).

Cap a 2/4 de 10 del matí, un veí del poble, Xavier M. A., va procedir a retirar la bandera. Un altre veí, Jordi I. A. s´hi va acostar per ajudar-lo. Tots dos van creuar el carrer per tirar la bandera al contenidor.

En observar aquesta acció, Juan José García Mora, que estava conduint la seva furgoneta, va realitzar un canvi sobtat de direcció i va pujar a la vorera per dirigir-se als contenidors on Xavier i Jordi havien tirat la bandera. Segons el jutge, l´acusat va acceptar la probabilitat de lesionar greument els dos veïns, tot i que descarta que tingués la intenció de matar-los, com sostenien les acusacions.

Xavier M. A. va poder evitar l´impacte de la furgoneta, però Jordi I. A. va rebre un cop del vehicle al colze dret. En caure a terra, la furgoneta li va passar per sobre de la cama esquerra, per la qual cosa va tenir una fractura oberta de tíbia i peroné, i va necessitar vuit mesos de recuperació.

En la sentència, el jutge descarta l´intent d´assassinat perquè constata que la furgoneta no va atropellar directament el principal ferit, sinó que el va fregar, i que en caure a terra la roda del vehicle va passar-li per sobre la cama. A més, la sentència també constata que el regidor no va insistir en la seva acció ni tampoc va agredir Jordi I. quan va sortir del cotxe.

Tant la defensa com les acusacions tenen cinc dies per presentar recurs. Si es confirma la pena, l´acusat haurà de reingressar a presó per acabar-la de complir, perquè ja hi va estar un any en situació preventiva. També haurà d´abandonar l´Ajuntament, ja que durant dos anys i mig no podrà desenvolupar cap càrrec públic, ni presentar-se a unes eleccions.

La sentència obliga García Mora a indemnitzar Jordi I. A. amb 22.800 euros per les lesions i seqüeles. També el condemna a pagar una multa de 900 euros per la falta de lesions contra Xavier M. A., a qui ha d´indemnitzar amb 960 euros. I li prohibeix acostar-se a les dues víctimes durant cinc anys.