El Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa, que ha dirigit la investigació del cas Stroika, va deixar ahir en llibertat amb càrrecs l'últim detingut acusat de formar part del grup neonazi que el 23 de març del 2012 va apallissar diversos joves assistents en un concert antifeixista, un dels quals va resultar ferit crític. El detingut, un veí de la Canonja (Tarragonès) de 41 anys, Pedro M. M., té l'obligació ara de comparèixer quinzenalment als jutjats de la capital del Bages. En la seva declaració d'ahir davant del jutge, l'home va negar els fets.

La detenció, tal com explicava ahir Regió7, va tenir lloc dimecres, després que la investigació dels Mossos hagi conclòs que Pedro M. M. es tracta de l'únic participant de l'agressió que encara no havia pogut ser identificat. De fet, la policia catalana considera que, el dia dels fets, després de l'atac, Pedro M. M. és un dels skins que va acudir a sopar al bar del Pont de Vilomara, i que van quedar enregistrats per la càmera de seguretat del local. La investigació que els Mossos van fer fa dos anys va permetre identificar la pràctica totalitat dels presumptes agressors que apareixien a les imatges, excepte un d'ells. Ara, finalment, els Mossos d'Esquadra han conclòs que es tracta presumptament de Pedro M. M.

El tarragoní, que va ser detingut dimecres, va estar dues nits detingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa, i ahir al matí va passar a disposició judicial. La seva declaració, però, es va retardar fins a la 1 del migdia. Segons fonts judicials, el tarragoní va declarar durant mitja hora, tot i que es va negar a respondre l'interrogatori del jutge. Únicament va respondre a les preguntes del seu advocat particular, en què va negar totalment els fets.

D'esquena, amb el cap cobert pel jersei, l'acusat, Pedro M. M., ahir al migdia en sortir dels jutjats de Manresa