Un tren de la línia R4 de Rodalies, que circulava amb destinació a Manresa, es va equivocar ahir d'itinerari quan es trobava a l'estació de Castellbisbal, al Baix Llobregat, i va agafar la via de la línia R8, per la qual cosa es va presentar a l'estació de Rubí, de sorpresa del miler de passatgers que transportava. Malgrat l'error, Renfe diu que en cap moment no es va posar en perill la seguretat dels usuaris.

La incidència, segons van explicar fonts de Renfe, es va produir en hora punta, poc després d'1/4 de 8 del matí. El tren, pertanyent a la línia R4, havia sortit de Sant Vicenç de Calders (Baix Penedès) i, en el moment dels fets, acabava de sortir de l'estació de Castellbisbal (Baix Llobregat) en direcció a Barcelona. Un cop a la capital catalana, havia d'enfilar el recorregut amb destinació final a Manresa, a través del Vallès Occidental.

Entre el miler de viatgers del tren afectat hi havia nombrosos usuaris de Martorell, que és on s'havia aturat el tren abans de Castellbisbal. En canvi, tenint en compte el tram on es va produir la incidència, és poc probable que hi circulessin viatgers del Bages, ja que el tren encara no havia passat per Barcelona i el seu entorn.