El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, és des d'ahir el nou president del Consell de l'Advocacia Catalana, segons va acordar el ple reunit a Tarragona. Pié ja tenia tots els números per ocupar el càrrec, com va explicar Regió7 divendres passat.

Pié relleva el degà de Terrassa, Miquel Sàmper, que ha renunciat dos mesos abans de la fi del mandat en ser elegit candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat vallesana.

Abel Pié i Lacueva (Manresa, 1969) és advocat en actiu. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1995 i en Dret Canònic per la Universitat Pontifícia de Salamanca l'any 2003, és el president de la Comissió de Relacions amb l'Administració de Justícia del Consell i degà del Col·legi d'Advocats de Manresa des del 2009. També és el secretari de la Comissió de Noves Tecnologies del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE).

Ahir, en el seu discurs, Pié va anunciar que el nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha compromès a paralitzar la majoria de les reformes legislatives impulsades pel seu predecessor fins a reprendre el diàleg amb l'Advocacia.